Locatie

Voor het 6e jaar op rij wordt TRI ROTTERDAM georganiseerd voor zowel de beginnende als de meer getrainde triatleet!

Voor de jeugd en junioren bestaat de Junior Challenge uit 250 meter zwemmen, 10 KM fietsen en 2,5 KM lopen. Voor de start krijgen de jeugdige atleten een korte briefing.

Kies jouw afstand:

Olympische afstand

Zwemmen

1 ronde 1.5 KM

Het zwemonderdeel vindt plaats in het water parallel aan de Willem-Alexander roeibaan. Na een waterstart zwem je een ronde van 1500 meter, waarna je ter hoogte van de wisselzone het water weer uitkomt.

Fietsen

4 rondes 10,7 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je vier ronden over de brede wegen rondom de roeibaan. Ten opzichte van de Sprint afstand is er nog een extra lus toegevoegd, waardoor elke ronde 10,7 kilometer lang is. Elke ronde heeft een doorkomst langs het evenemententerrein en de wisselzone, waar het publiek je nog eens toejuicht. Na 42,8 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

4 rondes 2,5 KM

Net als de rest van de parcoursen is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 2,5 kilometer is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein. Na je eerste ronde loop je hier voorbij, richting het keerpunt voor de tweede ronde. Na je tweede ronde sla je hier rechtsaf en mag je finishen!

Sprint afstand

Zwemmen

1 ronde 750 meter

Het zwemonderdeel vindt plaats in het water parallel aan de Willem-Alexander roeibaan. Na een waterstart zwem je een ronde van 750 meter, waarna je ter hoogte van de wisselzone het water weer uit komt.

Fietsen

4 rondes 5,3 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je vier ronden over de brede wegen rondom de roeibaan. Elke ronde heeft een doorkomst langs het evenemententerrein en de wisselzone, waar het publiek je nog eens toejuicht. Na 21,2 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

2 rondes 2,5 KM

Net als de rest van de parcoursen is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 2,5 kilometer is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein waar je finisht.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search