01. Wat is TRI ROTTERDAM?

Op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli staat de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam in het teken van de TRI ROTTERDAM. Op deze locatie van wereldniveau vinden beginnende atleten, ervaren sportievelingen en topsporters een wedstrijd waarin zij het met elkaar en zichzelf opnemen op verschillende afstanden. Zaterdag 11 juli staat volledig in het teken van het Nederlands Kampioenschap triatlon op de Olympische afstand. De beste triatleten van ons land zullen die dag de strijd aangaan en de winnaar en winnares mogen zich een jaar lang de beste van Nederland noemen.

Op zondag 12 juli ben je zelf aan de beurt om de uitdaging aan te gaan en een triatlon te volbrengen. Met de sprintafstand (750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) en de Olympische afstand (1500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) vindt zowel de beginnende als de meer ervaren triatleet een parcours op zijn maat bij TRI ROTTERDAM.

TRI ROTTERDAM is een officieel NTB (Nederlandse Triathlon Bond) evenement en is onderdeel van de TRI HARD Series.

02. Kan iedereen deelnemen aan TRI ROTTERDAM?

Alle sportievelingen van 14 jaar of ouder die 750 meter kunnen zwemmen, 20 km kunnen fietsen en 5 km kunnen lopen, mogen deelnemen aan de sprintafstand bij TRI ROTTERDAM. Je hebt alle tijd om het parcours af te leggen, er zijn geen tijdslimieten.

Omdat de fysieke inspanning bij een Olympische afstand aanzienlijk groter is (1500 meter zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen), is de minimum leeftijd om hieraan deel te nemen 16 jaar.

LET OP: Alle deelnemers onder 18 jaar hebben toestemming nodig van een ouder of verzorgen. Zij dienen zich in te schrijven door te mailen naar info@trihard.nl.

03. Welke afstand is goed voor mij?

Welk onderdeel het beste bij je past hangt vooral af van je conditie en je ervaring. Is het je eerste triatlon? Dan adviseren we te gaan voor de Sprintafstand. Heb je vaker meegedaan aan triatlons, dan is de Olympische afstand ook zeker een mogelijkheid. Maar ook met ervaring kan het interessant zijn om de Sprintafstand bijvoorbeeld verder te perfectioneren.

04. Hoe is de prijs voor TRI ROTTERDAM opgebouwd?

Informatie over de inschrijfkosten van TRI ROTTERDAM vind je op de pagina inschrijfkosten.

11. Wanneer krijg ik mijn deelnemerspakket?

Op de wedstrijddag ligt jouw deelnemerspakket (met daarin je startnummer, timing-chip, stickerset en badmuts) klaar bij de registratietent op het evenemententerrein. Je krijgt deze dus niet thuisgestuurd.

Na inschrijving via de website ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Ongeveer twee weken voorafgaand aan het evenement ontvang je van ons de deelnemersinformatie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze social media kanalen!

12. Ik heb geen bevestiging van mijn inschrijving ontvangen, wat nu?

Heb je jezelf ingeschreven, het bedrag voor jouw inschrijving betaald maar geen bevestiging ontvangen per e-mail? Neem dan contact met ons op door een e-mail met een kopie van de overschrijving naar info@trihard.nl te sturen.

13. Waarom zijn er verschillende startseries en kan ik wisselen van startserie?

Om de veiligheid te waarborgen en het plezier voor de deelnemers te vergroten zullen er verschillende startseries zijn. Per startserie kunnen maximaal 150 individuele deelnemers inschrijven.

Wisselen van startserie is tot een maand voor de wedstrijd gratis. Je stuurt hiervoor een mail naar info@trihard.nl met je huidige starttijd en de tijd waarop je graag zou willen starten.

Om in de laatste maand voor de wedstrijd nog van startserie te wisselen, log je in in jouw inschrijfomgeving van MyLaps met de inloggegevens die je in je bevestigingsmail hebt ontvangen. Je kunt daar de wijziging zelf doorvoeren. Hieraan zijn wél kosten verbonden: €5,- per wijziging.

LET OP: Wanneer je in de laatste maand voor de wedstrijd van startserie wisselt heb je niet meer de garantie dat je naam op je startnummer staat.

14. Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik wel deelnemen?

Ja, ook als je geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) bent, kun je gewoon deelnemen. De NTB geeft de mogelijkheid om een daglicentie aan te schaffen. Dit doe je via ons door bij je inschrijving aan te geven een daglicentie nodig te hebben.

Een daglicentie kost €8,- voor de sprintafstand en €10,- voor de Olympische afstand.

15. Ik heb een aspirant-lidmaatschap van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik met deze licentie deelnemen?

Voor de sprintafstand kun je je inschrijven met een aspirant-lidmaatschap (te herkennen aan een X in het licentienummer) of atletenlicentie (te herkennen aan een A in het licentienummer) van de NTB.

Als je niet over de juiste licentie beschikt, is het mogelijk om een daglicentie aan te schaffen. Dit kost €8,- voor de sprintafstand en €10,- voor de Olympische afstand. Je regelt dit zelf door bij je inschrijving aan te geven een daglicentie nodig te hebben.

16. Welke licentie heb ik nodig om deel te nemen?

Om deel te nemen aan een sprinttriatlon in de TRI HARD Series heb je een van de volgende licenties nodig:

 • NTB aspirant-lidmaatschap (te herkennen aan een X in het licentienummer)
 • NTB atletenlidmaatschap (te herkennen aan een A in het licentienummer).
 • KNWU wedstrijdlicentie
 • KNAU wedstrijdlicentie
 • KNZB wedstrijdlicentie
 • Wedstrijdlicentie van een buitenlandse triatlonbond.

Voor de Olympische afstand volstaat enkel een atletenlidmaatschap van de NTB of een buitenlandse triatlonbond.

LET OP! Een NTB basislidmaatschap (met een L in het licentienummer) volstaat dus NIET om deel te nemen aan een wedstrijd.

Als je niet in het bezit bent van een licentie uit bovenstaande lijst betaal je bij inschrijving een extra vergoeding voor een daglicentie. Voor de sprintafstand kost dit €8,-, voor de Olympische afstand €10,-

17. Ik heb me ingeschreven voor TRI ROTTERDAM, maar kan toch niet mee doen. Wat nu?

Ingeschreven voor TRI ROTTERDAM, maar toch niet in de gelegenheid om deel te nemen?

Je kunt je inschrijving tot en met zaterdag 4 juli laten omzetten naar dezelfde afstand bij een andere TRI HARD wedstrijd in dit jaar (2020). Hieraan zijn administratiekosten à €10,- verbonden. Om gebruik te maken van deze regeling stuur je een mail naar info@trihard.nl. Je ontvangt dan van ons een kortingscode waarmee je je kunt inschrijven voor de gewenste andere wedstrijd. Met deze kortingscode betaal je alleen nog de €10,- administratiekosten.

Daarnaast heb je tot en met zaterdag 4 juli 2020 de mogelijkheid je inschrijving over te dragen aan een andere persoon. Dit kun je zelf regelen in de MyLaps inschrijfomgeving. Door in te loggen met de gegevens die je in de bevestigingsmail van je inschrijving hebt ontvangen, kun je de persoonsgegevens van de nieuwe deelnemer invoeren. Aan deze wijziging zijn administratiekosten à €10,- verbonden.

18. Staat mijn naam op mijn startnummer?

Als je je vóór maandag 15 juni 2020 hebt ingeschreven voor TRI ROTTERDAM staat jouw naam gegarandeerd op je startnummer.

LET OP: Als je na deze datum nog wijzigingen aanbrengt in je inschrijving (bijv. wijzigen van startserie) vervalt deze garantie.

21. Waar laat ik mijn chip?

Met de chip die je van ons ontvangt wordt jouw tijd geregistreerd. Je draagt deze aan je linker enkel, zodat je er geen last van hebt tijdens je triatlon.

Je levert de chip na de wedstrijd weer in. Dit doe je bij het ophalen van je fiets uit de wisselzone.

In tegenstelling tot vorige seizoenen is het vanaf 2020 niet meer mogelijk om een eigen ChampionChip te gebruiken voor wedstrijden in de TRI HARD Series. Iedereen ontvangt van ons een huurchip die bij het ophalen van de fiets weer dient te worden ingeleverd. Er kunnen kosten in rekening gebracht worden wanneer een chip niet wordt ingeleverd.

22. Moet ik mijn fiets op slot zetten?

Nee, dat hoeft niet. Je fiets zet je op de voor jou bestemde plek in de wisselzone. Hier is altijd bewaking van de organisatie aanwezig.

23. Waar laat ik mijn spullen?

We raden je aan om alleen het hoognodige mee te nemen naar het evenemententerrein. Bij TRI ROTTERDAM kun je eventueel waardevolle spullen achterlaten in een van de kluisjes die in de kleedkamers aanwezig zijn.

Spullen die je nodig hebt tijdens de wedstrijd kun je kwijt bij je fiets, op de aan jou toegewezen plaats in de wisselzone.

 

24. Hoe kan ik het beste wisselen?

Zorg dat je goed onthoud waar je fiets staat. Om je spullen het makkelijkste te pakken is het verstandig om spullen aan je fiets te hangen, alles aan dezelfde kant van je fiets te leggen en alles in de juiste volgorde te leggen.

Wil je oefenen met wisselen? Wij bieden bij een aantal van onze wedstrijden wisselclinics aan. Bij zo’n clinic krijg je instructie van een ervaren triatleet en kun je uitgebreid oefenen met de verschillende facetten van een goede wissel. Je krijgt onder andere tips voor het handig neerleggen van je spullen en oefent het lopen met de fiets aan de hand. Zo sta jij nóg zelfverzekerder aan de start van jouw eerste triatlon.

Kijk op de pagina trainingen en clinics voor alle informatie.

25. Wat zijn de belangrijkste regels tijdens een TRI HARD wedstrijd?

Net zoals bij iedere andere sportwedstrijd, zijn er verschillende regels van kracht tijdens een triatlon. De belangrijkste vind je hieronder.

Algemeen

 1. Je startnummer is altijd zichtbaar vanaf het moment dat je je fiets incheckt in de wisselzone. Voor het zwemonderdeel wordt je startnummer met stift op je hand geschreven. Tijdens het fietsen en lopen draag je een papieren startnummer.
 2. In de wisselzone is het dragen van een helm verplicht. Wees altijd alert, ook als jij nog niet of niet meer met je wedstrijd bezig bent: andere atleten kunnen wél aan het racen zijn.
 3. In de wisselzone liggen je spullen alleen op de voor jou bestemde plek. Andere atleten ondervinden geen hinder van jouw spullen.
 4. Houd het evenemententerrein en het parcours schoon. Gooi afval in de prullenbakken op het terrein en deponeer bekertjes en verpakkingen van sportvoeding in de daarvoor bestemde “Trash Zone”. Deze bevindt zich altijd na een verzorgingspost en wordt met bordjes aangeduid.

Zwemmen

 1. Tijdens het zwemmen draag je een badmuts. Deze krijg je van ons. Ook tijdens het inzwemmen dien je je badmuts te dragen.
 2. Zwem zoveel mogelijk rechts.
 3. Voorkom fysiek contact met andere atleten.

Fietsen

 1. Je draagt je startnummer op je rug.
 2. Het dragen van een helm is verplicht.
 3. In de wisselzone mag niet worden gefietst. Op- en afstappen gebeurt op de daarvoor bestemde plek net buiten de wisselzone. Deze plek wordt aangeduid met een op- en afstapstreep.
 4. Tijdens het fietsen rijd je zoveel mogelijk rechts, zodat snellere atleten je links kunnen passeren.
 5. Stayeren is verboden. Je dient met je voorwiel minimaal 10 meter achter je voorganger te fietsen. Inhalen (links) mag uiteraard wel.

Lopen

 1. Je draagt je startnummer op je buik.
 2. Tijdens het lopen blijf je zoveel mogelijk rechts, zodat snellere atleten je links kunnen passeren.
 3. Afval (drankbekertjes, verpakkingen van sportvoeding, etc.) dient te worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde “Trash Zone”. Deze bevindt zich altijd na een verzorgingspost en wordt met bordjes aangeduid.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle regels die gelden bij een triatlon verwijzen we je door naar de website van de Nationale Triathlon Bond.

26. Wat is stayeren? En mag het bij TRI ROTTERDAM?

Met “stayeren” wordt bedoeld dat een atleet dicht achter een andere atleet fietst, om minder luchtweerstand te hebben. Bij alle TRI HARD wedstrijden* geldt dat dit niet is toegestaan. Er dient altijd een afstand van 12 meter te worden gehanteerd tot het voorwiel van een voorganger. Inhalen is uiteraard wél toegestaan.

*Met uitzondering van Nederlands Kampioenschappen en wedstrijden in de Teamcompetities. Hiervoor gelden in sommige gevallen andere regels.

27. Hoe blijf ik warm na het zwemmen?

Eigenlijk vooral door heel hard te fietsen. Natuurlijk kun je ook een kleine handdoek meenemen zodat je je even snel een beetje kunt afdrogen tijdens je wissel van zwemmen naar fietsen.

Tip: draag een tri-suit. Dit is niet alleen makkelijk (het zit goed bij alle onderdelen), maar is ook nog gemaakt van materiaal dat snel droogt.

31. Moet ik oefenen met wissels?

Je hebt hard getraind in zwemmen, fietsen en lopen om een superprestatie neer te zetten bij jouw triatlon. Het zou dan natuurlijk ontzettend zonde zijn als je veel tijd verliest met het wisselen tussen de verschillende onderdelen. Daarom raden wij zeker aan om eens te oefenen met wisselen.

Wij bieden bij een aantal van onze wedstrijden wisselclinics aan. Bij zo’n clinic krijg je instructie van een ervaren triatleet en kun je uitgebreid oefenen met de verschillende facetten van een goede wissel. Je krijgt onder andere tips voor het handig neerleggen van je spullen en oefent het lopen met de fiets aan de hand. Zo sta jij nóg zelfverzekerder aan de start van jouw eerste triatlon.

Kijk voor meer informatie op de trainingen en clinics pagina.

32. Hoe kan ik het beste trainen?

Een goede voorbereiding is voor iedereen anders. Wat voor jou werkt is afhankelijk van je aanleg, bouw, sportieve achtergrond en uiteraard ook van de tijd die je kunt en wilt vrijmaken om te trainen. Daarom kunnen wij je niet vertellen hoe je het beste kunt trainen. Wel hebben we enkele tips voor een goede voorbereiding:

 1. Bouw vaste trainingsmomenten in. Op die manier raakt je lichaam gewend aan een vast ritme en zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om aan een training te beginnen.
 2. Bouw rustig op. Als je weinig of niet sport is het onverstandig om ineens drie of vier keer per week te trainen. Bouw het rustig op, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de inspanning.
 3. Begin op tijd. Om rustig te kunnen opbouwen en toch voldoende voorbereid te zijn, kun je het beste minimaal 10 weken voor de wedstrijd (in het geval van een Sprint) beginnen met trainen.
 4. Zoek een trainingsschema dat bij je past. Natuurlijk kun je ook helemaal zelf bepalen hoe je wilt trainen, maar het kan nuttig zijn om wat houvast te hebben.

Kijk voor meer starterstips eens op de website van de Nationale Triathlon Bond.

33. Moet ik een schema hebben om mij voor te bereiden?

Een goede voorbereiding is voor iedereen anders. Trainingsschema’s kunnen je helpen om in topvorm aan de start te staan van een triatlon, maar het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het sporten. Alleen op die manier kun je jezelf blijven motiveren om te gaan trainen.

Kijk voor trainingsschema’s en andere starterstips eens op de website van de Nationale Triathlon Bond.

41. Wat heb ik allemaal nodig voor een triatlon?

Er is niet veel nodig voor deelname aan een triatlon. Enkele spullen móet je hebben om deel te mogen nemen. Daarnaast hebben we enkele aanraders, die jouw triatlon enorm vergemakkelijken. Tenslotte vind je hier ook een lijstje met spullen die handig zijn voorafgaand aan of na afloop van jouw triatlon.

Noodzakelijk / verplicht om deel te nemen

 • Legitimatie (Paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
 • Atletenlicentie, indien van toepassing
 • Zwembroek of badpak
 • Kleding voor fiets- en looponderdeel
 • Sportschoenen
 • Badmuts (krijg je van ons)
 • Fiets
 • Helm

Aanraders voor jouw triatlon

 • Trisuit
 • Zwembril
 • Racefiets *
 • Wetsuit *
 • Startnummerbandje **
 • Lock-Lace veters **
 • Zonnebrandcrème

* Te huur bij je inschrijving
** Te koop bij je inschrijving of bij de registratietent op het evenemententerrein

Voor en na de race

 • Contant geld of pinpas
 • (Sport)tas voor spullen die je tijdens de wedstrijd niet gebruikt
 • Droge kleding
 • Handdoek
42. Wat voor schoenen moet ik aan?

Bij het zwemmen draag je geen schoenen. Veel triatleten vinden het fijn om voor de start (oude) slippers te dragen.

Bij het fietsen kun je gebruik maken van echte fietsschoenen die je vastklikt in je fiets, maar ook dit hoeft niet. Met gewone (sport)schoenen kun je het fietsonderdeel ook voltooien.

Voor het loopgedeelte raden we wel echt aan om goede hardloopschoenen te gebruiken. Hiermee voorkom je blessures aan voeten en benen.

43. Ik heb geen racefiets, kan ik toch meedoen aan een wedstrijd van TRI HARD?

Jazeker! Als je geen racefiets hebt is dat geen enkel probleem: je kunt ook gewoon je eigen stadsfiets gebruiken.

Wil je toch voor iets snellers gaan? Wij bieden je bij je inschrijving de mogelijkheid om een racefiets te huren via onze fietsverhuurpartner Wiel-Rent. Het huren van een racefiets kost €45,-.

44. Ik heb bij mijn inschrijving geen racefiets gehuurd, maar wil dit toch wel. Wat nu?

Geen probleem! Tot de inschrijving sluit (dinsdag 7 juli) kun je zelf nog inloggen in je MyLaps omgeving en racefietshuur alsnog aanvragen. Om in te loggen gebruik je de gegevens die je in je bevestigingsmail vindt.

Zodra de inschrijvingen gesloten zijn is het niet meer mogelijk om racefietshuur aan te vragen.

45. Ik heb geen trisuit (triatlonpak). Kan ik toch meedoen aan een wedstrijd van TRI HARD?

Jazeker! Een trisuit is niet verplicht, maar maakt je triatlon wel veel makkelijker. Je kunt daarin namelijk alle onderdelen afleggen, zonder bij het wisselen van onderdeel steeds te hoeven omkleden.

Tip: Mocht je geen trisuit tot je beschikking hebben, houd er dan bij je kledingkeuze rekening mee dat het verboden is om volledig naakt te zijn in de wisselzone. Draag dus kleding die je bij alle onderdelen kunt dragen.

46. Ik heb geen wetsuit. Kan ik toch meedoen aan een wedstrijd van TRI HARD?

Jazeker! Bij je inschrijving kun je de huur van een wetsuit aanvragen. Dit kost €35,-. Je haalt je gehuurde wetsuit op de wedstrijddag op bij de stand van Bijvoet Sport, onze sportartikelenpartner.

Bij de meeste van onze wedstrijden zal het dragen van een wetsuit niet verplicht zijn. Zwemmen in een wetsuit is alleen verplicht als de temperatuur van het zwemwater te laag is. Bij welke watertemperatuur dit is, is dan weer afhankelijk van de buitentemperatuur, de afstand en enkele andere variabelen. Voor een overzicht verwijzen we je door naar de wedstrijdreglementen van de Nationale Triathlon Bond (pagina 28)

47. Ik heb bij mijn inschrijving geen wetsuit gehuurd, maar wil dit toch wel. Wat nu?

Geen probleem! Tot de inschrijving sluit (dinsdag 7 juli) kun je zelf nog inloggen in je MyLaps omgeving en wetsuithuur alsnog aanvragen. Om in te loggen gebruik je de gegevens die je in je bevestigingsmail vindt.

Zodra de inschrijvingen gesloten zijn is het niet meer mogelijk om wetsuithuur aan te vragen.

Ik heb geen mail ontvangen over de annulering. Wat nu?

Het zou kunnen dat onze e-mail in je SPAM-mailbox terecht gekomen is. Als hij daar ook niet te vinden is, kun je ons mailen op info@trihard.nl. Mogelijk hebben we dan namelijk een verkeerd e-mailadres van jou in ons systeem staan.

Ik stond ingeschreven voor meerdere wedstrijden. Waar heb ik recht op?

Voor iedere wedstrijd waarvoor je ingeschreven stond, heb je recht op één van de compensatie-opties. Je ontvangt van iedere wedstrijd een aparte e-mail, met een link naar het formulier waarin jij jouw keuze kunt aangeven. Zorg dat je voor iedere wedstrijd de juiste link (dus de juiste e-mail) gebruikt om dit formulier te openen.

Kan ik mijn startbewijs doorschuiven naar volgend jaar?

Het automatisch doorschuiven van je inschrijving naar de 2021 editie van TRI ROTTERDAM is helaas niet mogelijk.

Wél bieden we onder andere de optie om een voucher t.w.v. 50% van je netto betaalde inschrijfgeld te ontvangen voor een wedstrijd in 2021. Met het netto inschrijfgeld bedoelen we de inschrijfkosten exclusief chiphuur en eventuele daglicentie of andere extra producten. De helft van dat bedrag is de korting die je voor 2021 krijgt.

Dat betekent echter niet dat je de overige kosten niet vergoed krijgt. Bij keuze voor opties 1 of 2 (zie hieronder) worden alle producten automatisch doorgeschoven naar je nieuwe inschrijving. Voor optie 3 vragen we je ons te mailen, zodra je je voucher hebt gebruikt om je voor een wedstrijd in 2021 in te schrijven. Wij voegen dan handmatig alle producten aan je inschrijving toe.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden na de annulering van TRI ROTTERDAM:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Krijg ik (een deel van) mijn inschrijfgeld terug?

Een directe restitutie van je inschrijfgeld is helaas niet mogelijk. Ook wij zien in verschillende media discussies over consumentenrecht omtrent restitutie van tickets. Het is echter van belang om hierin onderscheid te maken tussen deelnemers en toeschouwers van sportwedstrijden. In de verklaring van NOC*NSF over dit onderwerp wordt kort beschreven dat er andere rechten gelden voor deelnemers.

Hoewel wij het liefst alle atleten (gedeeltelijk) zouden terugbetalen, zijn wij niet financieel draagkrachtig genoeg om deze optie te kunnen bieden.

De volgende vormen van compensatie zijn wél mogelijk:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Mag ik mijn startbewijs omruilen voor een startbewijs bij een andere TRI HARD wedstrijd?

Ja, je kunt jouw inschrijving kosteloos doorschuiven naar één van onderstaande wedstrijden.

1. OD of Sprint TRI OUDERKERK: zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Sprint TRI BOSBAAN: zaterdag 26 en zondag 27 september
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

 

Naast deze mogelijkheid, heb je ook nog onderstaande opties:

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Tot wanneer kan ik mijn keuze doorgeven?

Wij begrijpen uiteraard dat het voor velen niet direct mogelijk is om een keuze te maken. Neem daarom je tijd!

Het is tot en met 30 april (23:59 uur) mogelijk om je keuze door te geven via het formulier in de mail.

Waarom zou ik afzien van mijn compensatie?

Hoewel we het liefst alle atleten volledig zouden compenseren en alle inschrijfkosten zouden willen terugstorten, is de realiteit dat we alle zeilen moeten bijzetten om het jaar door te komen en volgend jaar opnieuw wedstrijden te kunnen organiseren.

Hoe zit dat?
Wij werken met een klein team het hele jaar door aan de organisatie van de TRI HARD wedstrijden. Dat betekent dat we maandelijks enkele vaste kostenposten hebben die, ongeacht de hoeveelheid wedstrijden die we organiseren, betaald moeten worden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de maandelijkse personeelskosten en de huur van ons magazijn en kantoor. Normaal gesproken worden deze kosten gedekt door de inkomsten die we vergaren uit inschrijvingen van deelnemers en uit de partnerschappen die wij aangaan met bedrijven die hun merk aan ons willen verbinden. Deze inkomsten liggen nu al sinds begin maart volledig stil, terwijl de vaste kosten het hele jaar door zullen lopen.

Iedere deelnemer die ervoor kiest zijn inschrijfkosten niet te laten compenseren, helpt ons dus de kosten te beperken en maakt het mede mogelijk dat wij in de toekomst weer mooie evenementen kunnen neerzetten. Als dank bieden wij iedereen die hiervoor kiest een exclusieve triathlonhoodie t.w.v. €44,95 aan.

Wat betekent de annulering voor de TRI HARD competitie?

In 2020 zal er helaas geen TRI HARD Competitie plaatsvinden. Hiervoor zullen er simpelweg te weinig wedstrijden zijn waarin punten verdiend kunnen worden.

Wat gebeurt er met de TRI HARD Clinics en Trainingen?

Net als alle wedstrijden, worden alle clinics en trainingen van TRI HARD tot 1 augustus geannuleerd. Iedereen die zich reeds voor één of meer van deze clinics of trainingen had aangemeld, ontvangt hier persoonlijk bericht over.

De trainingen in voorbereiding op TRI OUDERKERK (10 augustus) en TRI BOSBAAN (6 september) gaan vooralsnog door. Daarnaast onderzoeken onze trainers de mogelijkheid om een extra training aan te bieden, als het aantal aanmeldingen hierom vraagt.

Wat gebeurt er met het geld dat jullie reeds ontvangen hebben?

Het geld dat wij uit inschrijvingen hebben ontvangen, hebben wij gebruikt voor het bekostigen van ons personeel, de huur van ons kantoor en magazijn, de aanvraag van vergunningen, de aanschaf van artikelen met een lange levertijd en de promotie van onze wedstrijden.

Natuurlijk zijn er ook kosten die door de annulering van onze wedstrijd wegvallen. Hier staat echter het wegvallen van de nodige sponsor- en inschrijfopbrengsten tegenover. De inkomsten blijven sinds maart immers volledig uit, terwijl de bovengenoemde vaste kosten doorlopen.

Welke compensatie kan ik verwachten?

We bieden alle ingeschreven atleten één van de volgende mogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Welke TRI HARD wedstrijden zijn (tot nu toe) geannuleerd?

De volgende wedstrijden zullen in 2020 niet plaatsvinden:

17 mei – TRI HLMRMEER

6 juni – TRI NIJMEGEN

14 juni – TRI GP ZANDVOORT

21 juni – TRI AMSTERDAM

11 en 12 juli – TRI ROTTERDAM

 

De TRI HARD kalender bestaat nog uit de volgende wedstrijden:

22 en 23 augustus – TRI OUDERKERK (OD en Sprint)

26 en 27 september – TRI BOSBAAN (Sprint)

Worden chiphuur, daglicentie en andere extra producten vergoed?

Ja, zeker! Als je kiest voor compensatie-optie 1, 2 of 3 krijg je deze producten vergoed.

 

Bij keuze voor compensatie-optie 1 en 2 worden alle producten automatisch doorgeschoven. Bij optie 3 kun je bij registratie aangeven hier al voor betaald te hebben. Hoe dit er precies uit gaat zien, maken we later bekend.

Een overzicht van alle keuzemogelijkheden:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
Als je voor deze optie kiest, ontvang je een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search