Benieuwd naar wat je te wachten staat tijdens TRI ROTTERDAM? De uitgebreide versie van de deelnemersinformatie ontvang je twee weken voorafgaand aan het evenement. Lees hieronder wat praktische info!

Adres

TRI ROTTERDAM wordt georganiseerd bij de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam. De adresgegevens:

Willem-Alexander Baan

Nely Gambonplein 1

2761 EH Zevenhuizen

Afstanden

Zondag 23 juni 2024

Op zondag 23 juni ben jij zelf aan de beurt om bij TRI ROTTERDAM een sprint of standaard afstand te volbrengen. Het is alweer de 9e editie van dit evenement, dat een uitdaging biedt voor zowel de beginnende als de meer getrainde triatleet! De afstanden voor de sprint- en standaard afstand zijn als volgt:

  • Junior Challenge Mini: 100 m zwemmen, 5 km fietsen, 1 km lopen
  • Sprint triathlon: 750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen
  • Standaard afstand triathlon: 1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen

Jeugd- en Juniorencircuit

Tijdens TRI ROTTERDAM vinden de volgende wedstrijden plaats als onderdeel van het Jeugd- en Juniorencircuit:

  • Jeugd: 375 m zwemmen, 10 km fietsen, 2.5 km lopen
  • NK Sprint triathlon: 750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen

Inschrijven voor deze wedstrijden gaat via de Nederlandse Triathlon Bond

Faciliteiten bij start/finish

In het hoofdgebouw zijn op de begane grond vier kleedkamers met gratis lockers en douches te vinden.

Op de eerste verdieping is het sportcafé te vinden met een groot overdekt terras van waaruit je vrij uitzicht hebt op een groot gedeelte van het parcours. Jouw supporters zijn hier van harte welkom om je aan te moedigen. Ook buiten aan de finish is er voor jouw supporters voldoende gelegenheid jou aan te moedigen. Daarnaast zijn hier diverse catering mogelijkheden met een uitgebreid assortiment aan eten en drinken. De ”After Race Area” voor de deelnemers wordt volledig ingericht door official recovery partner U-Sport.

Ophalen startbewijs

Jouw startbewijs haal je op de dag van het evenement op bij de registratiebalie in het clubgebouw van de Willem-Alexander Roeibaan. Je ontvangt hier van ons een pakket met alle benodigdheden. Wat precies? Dat vind je op deze pagina.

Huren racefiets

Heb je geen racefiets? Geen probleem!
Speciaal voor de deelnemers van TRI ROTTERDAM wordt er een kortingstarief aangeboden. Je kunt een racefiets huren voor €65,-, via WIELRENT, door dit aan te geven bij je inschrijving.

Temperatuur

Wij houden de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten. Ongeveer één week voor TRI ROTTERDAM zullen wij een eerste meting van de watertemperatuur uitvoeren. Zodra deze bekend is, plaatsen we dit op onze Facebookpagina en op deze website. De regels voor het dragen van een wetsuit:

  • Temperatuur onder de 15 graden: wetsuit verplicht
  • Temperatuur tussen de 15 en 22 graden: wetsuit niet verplicht, maar wel toegestaan
  • Temperatuur boven de 22 graden: wetsuit verboden

Bij je inschrijving is het mogelijk om voor €40,- een wetsuit te huren. Al ingeschreven maar toch nog een wetsuit nodig? Geen probleem! Tot de inschrijving sluit (op donderdag 20 juni 2024 23.59 uur) kun je zelf nog inloggen in je Njuko omgeving en alsnog een wetsuit huren via Dare2Tri.

Start2Tri en Wisselclinic

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? TRI HARD biedt in samenwerking met PROschema wisselclinics aan. Voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren tot aan de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren richting een nóg snellere tijd.

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de wisselclinics.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search