Parcours

Eredivisie en 1e divisie

Team Time Trial met individuele kwalificatie.

Voor de 1eDivisie en Eredivisie staan er twee onderdelen op het programma. Aan het begin van de middag voltooit iedere atleet, individueel, een korte triathlon van 300 meter zwemmen, 5,3 kilometer fietsen en 1,5 kilometer hardlopen. Op basis van het totaal van deze tijden wordt de positie bepaald waarin je aan het einde van de middag als team start aan de Team Time Trial. Hier leg je als team nog een wedstrijd over de Sprint afstand af, waarin je rechtstreeks strijdt tegen de andere teams. Weten jullie de teams voor je nog in te halen om zo je positie in de einduitslag te verbeteren?

Individuele kwalificatie Team Time Trial

Zwemmen

300 meter

Vanuit het water bij de roeisteigers van de Willem-Alexander Baan zwem je richting de wisselzone. Het leuke van het zwemparcours is dat je langs het evenemententerrein zwemt en er dus constant publiek langs de kant staat. Na 300 meter kom je aan bij de wisselzone en kom je via de loopsteiger weer het water uit.

Fietsen

5,3 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je een ronde, tegen de klok in, over de brede wegen rondom de roeibaan. Na 5,3 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

2,5 KM

Net als de rest van de parcoursen is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 750 meter is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein waar je finisht.

Team Time Trial

Zwemmen

750 meter

Het zwemonderdeel vindt plaats in het water parallel aan de Willem-Alexander roeibaan. Na een waterstart zwem je een ronde van 750 meter, waarna je ter hoogte van de wisselzone het water weer uit komt.

Fietsen

21,2 KM

Vervolgens is het tijd voor een teamtijdrit op de fiets. Het fietsparcours is hetzelfde als tijdens de individuele kwalificatie. Dit keer fiets je echter vier ronden van 5,3 kilometer voor je mag wisselen naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

5 KM

Het loopparcours is ten opzichte van de individuele kwalificatie niet veel veranderd. Je loopt over dezelfde wegen, het keerpunt ligt alleen iets verderop. Na zo’n 2,5 kilometer kom je bij het keerpunt en keer je weer om naar het evenemententerrein waar je finisht.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search