Parcours

Eredivisie en 1e divisie

Triple Mix

Voor de Ere- en 1eDivisie staat de Triple Mix op het programma. Niet alleen spectaculair vanwege de hoge snelheid, maar vooral ook door de korte afstand, de vele wissels en de weinige hoeveelheid rust die de deelnemers tussendoor krijgen. Spektakel gegarandeerd!

Tijdens de Triple Mix doe je drie ultrakorte triathlons, gescheiden door tien minuten pauze. Dit doe je telkens in diverse volgordes.

Heat 1: zwemmen – fietsen – lopen
10 minuten rust
Heat 2: lopen – fietsen – zwemmen
10 minuten rust
Heat 3: fietsen – zwemmen – lopen

Triple Mix

Zwemmen

300 meter

Het zwemonderdeel vindt plaats in het water parallel aan de Willem-Alexander roeibaan. Na een waterstart zwem je een ronde van 300 meter, waarna je ter hoogte van de wisselzone het water weer uit komt.

Fietsen

5,3 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je een ronde over de brede wegen rondom de roeibaan. Na 5,3 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het volgende onderdeel.

Lopen

1,5 KM

Net als de rest van de parcoursen is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 750 meter is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein waar je finisht.

Wisselzone

Onderstaand vind je de detailtekeningen rond de stromen in de wisselzone(s) voor de Triple Mix.

Na de finish van heat 1 heb je 10 minuten pauze. Blijf in de finishopvang. Vanuit hier vertrek je weer voor heat 2.

De finish van Heat 2 is bij de zwemexit. Je loopt dan via het loopparcours naar de finish, waar de start van heat 3 is.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search