Parcours

3e- & 4eDivisie

Sprint

In de 4eDivisie en 3eDivisie zullen de teams zich wagen aan de sprintafstand. Er wordt 750 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer gelopen. De uitslagen van alle teamleden worden bij elkaar opgeteld en zo wordt de daguitslag bepaald in beide divisies.

Zwemmen

750 meter

Vanuit het water bij de roeisteigers van de Willem-Alexander Baan, zwem je eerst weg van de wisselzone. Na het keerpunt zwem je een groot deel langs het evenemententerrein. Er staat dan veel publiek langs de kant. Na 750 meter kom je aan bij de wisselzone en kom je via de loopsteiger weer het water uit.

Fietsen

20 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je vier rondes over de brede wegen rondom de roeibaan. Na ongeveer 20 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

5 KM

Het loopparcours voor de sprint bestaat uit twee razendsnelle rondes langs de roeibaan. Je loopt vanaf de wisselzone langs het evenemententerrein waar je volop aangemoedigd wordt door het aanwezige publiek. Na 5 kilometer finish je jouw wedstrijd.

Wisselzone

In de wisselzone zijn blokken gemaakt waarin alle 1e atleten uit 1 serie bij elkaar staan. In het volgende blok staan alle 2e atleten enzovoort. Op deze manier kan iedereen goed volgen hoe hij in de wedstrijd ligt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je staat.
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search