Parcours

2e t/m 4e divisie

Team-relay

In de 4eDivisie, 3eDivisie en 2eDivisie nemen de teams het tegen elkaar op in een Team-relay. De teams leggen in estafettevorm vier keer een zeer korte triathlon af. De eerste atleet van elk team zwemt 300 meter, fietst 5,3 kilometer en loopt 1,5 kilometer. Als deze afstanden zijn afgelegd, wordt de tweede atleet uit het team aangetikt, die dezelfde afstanden aflegt. Dit gaat zo door tot de vierde atleet. Deze finisht en bepaalt de positie in de uitslag voor het team.

Zwemmen

300 meter

Vanuit het water bij de roeisteigers van de Willem-Alexander Baan, zwem je richting de wisselzone. Het leuke van het zwemparcours is dat je langs het evenemententerrein zwemt en er dus constant publiek langs de kant staat. Na 300 meter kom je aan bij de wisselzone en kom je via de loopsteiger weer het water uit.

Fietsen

5,3 KM

Na een snelle wissel spring je op de fiets en rijd je een ronde over de brede wegen rondom de roeibaan. Na 5,3 kilometer fietsen kom je weer bij de wisselzone waar je snel wisselt naar het afsluitende looponderdeel.

Lopen

1,5 KM

Net als de rest van de parcoursen is het loopparcours heel compact. Dit betekent dat je meteen weer langs het evenemententerrein loopt, waar het publiek je nog een keer op gang schreeuwt. Vervolgens loop je, parallel aan het fietsparcours, langs de roeibaan. Na ongeveer 750 meter is er een keerpunt, waarna je weer terugkeert richting het evenemententerrein. Hier tik je je volgende teamgenoot in de relayzone aan, of finish je.

Wisselzone

In de wisselzone zijn blokken gemaakt waarin alle 1e atleten uit 1 serie bij elkaar staan. In het volgende blok staan alle 2e atleten enzovoort. Op deze manier kan iedereen goed volgen hoe hij in de wedstrijd ligt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je staat.
Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search