TRI ROTTERDAM: de internationale allure van de Willem-Alexanderbaan, de compactheid van een wereldrace

 In Nieuws

Meedoen aan een triathlon is natuurlijk al spectaculair, maar een triathlon in een bijzondere omgeving maakt de ervaring des te spectaculairder. Bij TRI HARD Series zijn we ons daar goed van bewust en doen we er dan ook graag alles aan om jullie een zo gaaf mogelijke ervaring te bieden. In en rondom de Amstel, over het F1-circuit van Zandvoort, langs de Polderbaan: het zijn zomaar wat unieke settings waar je met ons aan een triathlon kunt meedoen. Aankomend weekend wéér zo’n unieke kans: tijdens TRI ROTTERDAM mag je los in én rondom de Willem-Alexanderbaan.

Deze Willem-Alexanderbaan is een internationale roeibaan waar je normaliter – vanzelfsprekend – geen gebruik van kunt maken. In ieder geval niet om te zwemmen. Hoe bijzonder is het dan dat je daar nu je 750 of 1500 meter mag gaan afwerken? De zwemronde is snel voor ervaren zwemmers en overzichtelijk voor de beginnende triatleet. Zo kan iedereen hier – op zijn of haar eigen niveau – perfect uit de voeten. Na het zwemmen kun je dan meteen met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen aan het fietsen beginnen!

Het leuke aan het fietsparcours van TRI ROTTERDAM is toch wel het feit dat je over de brede wegen rondom de wereldberoemde roeibaan rijdt, je dus nergens op hoeft te letten en volle bak kunt racen, maar zeker ook dat je na iedere ronde (de Olympische afstand rijdt vier rondes, de Sprint twee) een doorkomst langs het evenemententerrein en de wisselzone hebt. Het spreekt voor zich dat het publiek hier zal staan om jou – en al die andere triatleten – uit volle borst toe te juichen. En dan hebben we het nog niet eens over onze speaker. Wat een motivatie!

De compactheid van het zwem- en fietsparcours, vind je tijdens TRI ROTTERDAM ook weer terug bij het looponderdeel. Je begint meteen met een passage langs het evenemententerrein, waar hetzelfde publiek en de speaker je opnieuw staan op te wachten om je vooruit te schreeuwen. Vervolgens loop je heen en weer langs de roeibaan – na 2.5 kilometer is een keerpunt – en heb je dus perfect zicht op je concurrentie: misschien kun je die vriend of vriendin, broer of zus of die collega nog wel inhalen!

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search