TRI ROTTERDAM: weekend vol races

 In Nieuws

Met zowel de zaterdag als zondag gevuld met allerlei mooie races, belooft TRI ROTTERDAM een geweldig evenement te worden. Op zondag 23 juni zijn diverse Sprints en Olympische Afstanden voor recreanten, maar op zaterdag 22 juni begint het weekend al met een zogenaamde ‘Super Saturday’. Op deze dag komen alle teams binnen de Teamcompetities aan bod: van de 4eDivisie tot aan de Eredivisie wordt op het scherpst van de snede gestreden om het podium. Snelheid, spanning, tactiek: alle ingrediënten komen samen in dit bloedstollende format!

De Super Saturday start al vroeg in de ochtend als om 9.00 uur de mannen van de 2eDivisie (Noord en Zuid) van start gaan voor hun Team-Relay. Anderhalf uur later duiken de dames van dezelfde divisie het water in om onderling te bepalen welke ploeg het sterkste is. Later volgen nog de 3eDivisie, 4eDivisie, 1eDivisie en tot slot de Eredivisie. Op dit niveau komen alleen de allersterkste triatleten van het land in actie. Niet alleen voor de atleten zelf, maar ook voor het publiek beloven dit soort wedstrijden zeer spectaculair te worden. Je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van de snelheden die hier zowel in het water, op de fiets als tijdens het lopen worden gehaald.

TRI ROTTERDAM vormt voor de Teamcompetities overigens de derde van vijf wedstrijden. Dat betekent dus extra spanning, want in deze fase krijgt het klassement al haar eerste serieuze vormen en kan er zelfs al vroegtijdig een beslissing om de prijzen vallen. Verwacht daarom niet alleen snelle, maar ook zeer tactische races waarbij vrijwel ieder moment cruciaal kan zijn. Een korte versnelling kan het verschil maken tussen goud en zilver, terwijl een kleine fout het verschil kan betekenen tussen een podiumplaats of laatste worden. Mooi als je hier getuige van kunt zijn, terwijl je de volgende dag zelf in actie komt tijdens je eigen wedstrijd!

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search